Mesures previstes a l’AP7

Us informem que avui hem mantingut una trobada entre els representants de la COT, la Coordinadora del Transport de Catalunya, a la qual el Gremi de Trasports i Logística forma part, i el director del Servei Català del Trànsit, Ramon Lamiel, així com el secretari general d’interior, Oriol Amorós, en la qual se’ns ha traslladat quines restriccions es preveuen a l’AP7 per tractar de disminuir l’augment de tràfic que s’ha produït després de l’aixecament dels peatges.

Durant la reunió  se’ns ha informat que el Servei Català del Trànsit en cap cas té previst implementar noves prohibicions que limitin l’activitat econòmica, de manera que s’aplicaran exclusivament les negociades amb les associacions del sector a principis d’enguany i que van ser aprovades el mes d’abril passat, les quals estableixen la limitació a la circulació de camions entre les 17 i les 22 hores dels diumenges de juliol, així com els dilluns 15 d’agost per ser dia festiu i el 26 de setembre.

Aquesta qüestió des de la COT i com a Gremi les valorem positivament.

Respecte a les mesures addicionals, s’habilitarà un nou carril addicional a l’AP7 nord, entre Sant Celoni i Parets del Vallès,  que se sumarà als 40 km de carril addicional amb els quals s’ha dotat l’AP7 sud.

D’altra banda, es limitarà la circulació de camions per la dreta en trams de l’AP7 de dos carrils, al sud del país i al tram central, i a una velocitat màxima de 80 km/h els dies d’especial confluència de trànsit, els divendres o bé els dies previs a un festiu a partir de les 5 de la tarda.

El Departament d’Interior també treballa en un pla d’aparcaments per a transportistes que els garanteixi el descans en diferents punts de l’AP7.

RESTRICCIONS DE CIRCULACIÓ DIUMENGE 19 DE JUNY

El Servei Català de Trànsit ha informat que diumenge 19 de juny hi haurà restriccions a la circulació per als vehicles de transport de mercaderies més de 7.500 kg de MMA en alguns trams de l’Autopista AP7 , l’autopista B23 i l’autopista C32 Nord. Els camions hauran de circular pel carril dret de la via, no podran fer avançaments i hauran de circular a un màxim de 80 km/h.

Pel que fa a l’autopista AP7,  les restriccions seran en dos trams. D’una banda, en el tram comprès entre el pk 158 a Sant Cugat del Vallès i el pk 213 a Banyeres del Penedès. D’altra, en el tram comprès  entre el pk 11.1, a Sant Celoni i Monseny, i el pk 133.8 en el terme municipal de Montornès del Vallès. 

Pel que fa a  l’autopista B23, les limitacions seran en el tram comprès entre el pk 8, a Sant Feliu de Llobregat, i el pk 15.5 , a l’enllaç amb l’AP7 a Castellbisbal.

Finalment, les restriccions a l’autopista C32 seran en el tram comprès entre el pk 114 a Canet de Mar i fins el pk 84,5, a la bifurcació amb la B20, en el terme  municipal de Montgat.

Aquestes restriccions s’apliquen  diumenge des de les 15:00h fins a les 22:00h.