El Regne Unit també amplia la flexibilització temporal dels temps de conducció i descans

Davant la situació que es viu al país, el Govern britànic ha decidit ampliar la flexibilització sobre els temps de conducció i descans, que finalitzava el 31 d’octubre. Aquesta mesura continuarà vigent fins a les 23:59h del 9 de gener de 2022.

Es tracta d’excepcions que només es poden aplicar al territori britànic i no al territori de la Unió Europea. Per això el Govern britànic recomana que els conductors de la Unió Europea que facin transport internacional al Regne unit no utilitzin aquesta flexibilització.

En concret, s’estableix una flexibilització temporal dels temps de conducció i descans en els següents termes:

  • Incrementar la conducció màxima diària fins a les 10 hores fins a 4 vegades per setmana. Fins ara es podia fer màxim dues vegades per setmana.
  • Substituir l’exigència d’efectuar dos períodes de descans setmanal, inclòs com a mínim un descans setmanal regular de com a mínim 45 hores, en un període de dues setmanes seguides. Ara es podrà substituir per dos períodes de descans setmanal de com a mínim 24 hores. En les dues setmanes següents caldrà fer dos descansos setmanals regulars de 45 hores.
  • Increment de la conducció bisetmanal a un màxim de 99 hores. Fins ara eren un màxim de 90 hores.

La resta de normes sobre temps de conducció i descans segueixen operatives sense canvis.

Els transportistes que vulguin fer ús de la flexibilització anunciada pel Govern britànic hauran d’emplenar un formulari i enviar-lo per correu electrònic a RSSSFOLRCOVID19@dft.gov.uk

Podeu més informació i accedir al formulari cliqueu aquí.