Transit informa sobre les excepcions a la prohibició de circular camions per l’AP-7 els diumenges

El Servei Català de Trànsit ha emès aquest dilluns una nota aclaridora sobre les exempcions a la prohibició de circular camions per l’AP-7 durant els diumenges del mes de setembre. Segons Trànsit es van rebre moltes consultes sobre els vehicles exempts, entre elles algunes del Gremi de Transports i Logística de Catalunya, i, per això, s’ha decidit informar-ne amb detall .

Les exempcions contemplades a l’annex E de la Resolució INT/332/2001, de 8 de febrer, també s’apliquen a la nova restricció per als vehicles que superin els 7.500 kg de MMA en el tram de l’autopista AP-7, entre Maçanet de la Selva i l’Hospitalet de l’Infant, entre les 17 i les 22h tots els diumenges del mes de setembre de 2021. Consulteu la Resolució INT/2750/2021, de 9 de setembre, aquí.

Us detallem les principals exempcions contemplades:

Estan exempts els vehicles que transportin les mercaderies següents:

1.Vehicles destinats al transport de:

  • Bestiar viu
  • escombraries provinents de la recollida municipal; només el rebuig i l’orgànica. En canvi, no són una excepció el vidre, els envasos ni el cartró
  • Llet crua
  • Alimentació animal per a granges en producció
  • vehicles destinats a operacions de retransmissió o enllaç en telecomunicions per a cadenes de televisió, ràdio, satèl·lit o similars.

2. Vehicles destinats exclusivament al transport de càrregues de:

  • Aigua destinada al consum humà mitjançant cisternes mòbils
  • Servei de correus
  • Distribució de premsa diària
  • Trasllat de fundents d’emergència per a les vies en període hivernal

3. Els vehicles destinats a l’auxili en carretera amb la placa V-24 corresponent

4. Els vehicles vinculats a la campanya de la verema i els seus derivats, a la campanya de la fruita dolça o del cereal i llavors oleaginoses. Exclusivament entre els camps i els magatzems i a la inversa.

5. Els vehicles que circulin per l’AP-7 en sentit Nord que acreditin que tenen la seva base a les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp o el Tarragonès.

6. Els vehicles que transportin productes peribles podran circular per determinats trams sempre que la càrrega suposi com a mínim la meitat de la capacitat de càrrega del vehicle o ocupi la meitat del volum de càrrega útil del vehicle.

Consulteu totes les exempcions aquí