Marxa lenta dilluns 31 de maig per una moratòria a la ZBE

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya es suma a les mobilitzacions per demanar una moratòria de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona (ZBE). El Gremi, conjuntament amb d’altres associacions de transports de Catalunya, ha convocat a una marxa lenta pel dilluns 31 de maig per exigir una moratòria, com a mínim, fins a finals d’any.

PUNT DE TROBADA DE LA MARXA LENTA

El punt de trobada per als vehicles que se sumin a la protesta és el carrer A de la Zona Franca/ al pàrquing del Port. La marxa lenta es farà de les 9 a les 13h per les rondes de Barcelona. 

MANIFEST DEL SECTOR DEL TRANSPORTS DE MERCADERIES

Les associacions de transports han presentat avui el calendari de mobilitzacions i han fet públic un manifest amb les reivindicacions que han plantejat a les administracions implicades, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Les principals reivindicacions són:

  • una moratòria, com a mínim fins el 31 de desembre, per a totes els vehicles de transport de mercaderies i de transport de viatgers.
  • que les  administracions garanteixin una reconversió del sector de forma progressiva i realista, amb especial protecció als transportistes autònoms majors de 60 anys.

Pots llegir el manifest aquí.

Pel que fa a les administracions, aquesta mateixa nit, l’Ajuntament de Barcelona ha informat que assumeix els compromisos del sector. A l’espera que es confirmi oficialment aquest compromís per una ampliació de la moratòria de la ZBE, es manté la marxa lenta del 31 de maig. Si es produeixen canvis d’última hora informarem puntualment al Gremi al Dia.

INFORMACIÓ SOBRE LA ZBE

La data límit per als camions i autobusos per circular per la ZBE és el 30 de juny i les administracions no han acceptat una nova moratòria com demanem les associacions del sector.  De manera, que el a partir de l’1 de juliol  més de la meitat de la flota de transport de mercaderies, majoritàriament autònoms i pimes, no podrà operar a Barcelona.

Els camions de transport de mercaderies i els autobusos que no tinguin l’etiqueta ambiental de la DGT no podran circular per la ZBE a partir del 30 de juny. L’1 d’abril ja es va acabar la moratòria per a les furgonetes. Això vol dir que més de la meitat de la flota de transport de mercaderies, majoritàriament autònoms i pimes, no podrà operar a Barcelona a partir de l’1 de juliol.