Treballar plegats per atreure estudiants a la FP DUAL de conductors

El Saló Internacional de la Logística ha comptat amb la participació de 650 empreses i més de 12.000 participants de fins a 81 països diferents. També han participat 314 ponents, com el president del Gremi de Transports i Logística de Catalunya, Antonio Martinez, que ha reiterat la manca endèmica de conductors que pateix el sector.

Per això, Antonio Martínez, ha reivindicat la importància de dignificar la professió i disposar de centres on s’ofereixi formació específica, com a FP DUAL,  per fer atractiva la feina pels joves i poder cobrir la manca de conductors actuals. Antonio Martinez ha destacat que es tracta d’una professió sense atur i ben retribuïda, però cal canviar la imatge de la professió per fer-la interessant pels joves.

El president també ha explicat que des del sector s’està treballant per la dignificació de la professió i que darrerament s’han aconseguit millores com la prohibició de la descàrrega pels conductors o que Europa proposi llocs dignes per dormir els conductors, entre d’altres. Per ell, un altre punt clau es que hi hagi centres de formació d’FP DUAL de conducció a tot el territori.

Podeu escoltar la intervenció del president a la Taula rodona (a partir del min 26) aquí.