Transports activa el procés d’adhesió de proveïdors per modernitzar el sector del transport per carretera

El Ministeri de Transports ha publicat l’Anunci d’Adhesió perquè les empreses d’àmbit tecnològic i digital s’adhereixin al programa d’ajuts per a modernitzar les empreses del sector del transport per carretera.

El programa està dotat amb 110 milions d’euros i preveu augmentar l’eficiència de les empreses del transport per carretera a través de la digitalització i la introducció de noves tecnologies. Els ajuts s’atorgaran per concurrència simple a través de les Comunitats Autònomes. En concret, cada empresa podrà escollir un màxim de dues solucions de modernització. Els ajuts encara no es poden sol·licitar. Us informarem quan s’obri el termini. Les peticions s’atendran per ordre de presentació fins que s’esgotin els fons. Es podran demanar fins el 30 de juny de 2024.

De moment, l’anunci d’adhesió és perquè les empreses tecnològiques s’acreditin com a proveïdors de solucions de modernització. Un cop es publiqui el llistat d’agents a la web de Transports es podrà obrir el temini per sol·licitar l’ajut. Us mantindrem informats.

Les empreses que obtinguin l’ajut rebran un “xec modernitza” que hauran d’utilitzar per a la contractació de les solucions de modernització per les quals els han concedit les subvencions i hauran de contractar la solució amb alguna de les empreses acreditades al Ministeri per aquest programa.

Les categories de solucions de modernització subvencionables són:

  • Gestió de documents de control electrònics
  • Sistema de tacògraf intel·ligent de segona generació
  • Integració de documents de control electrònics als sistems de gestió
  • Implantació de sistemes d’ajut a l’explotació
  • Actualització de sistemes d’ajut a l’explotació
  • Ajuts al serveis de transport de viatgers
  • Implantació d’aplicacions per a reclamar per mitjans electrònics
  • Millora del servei de ticketing.

Podran optar a aquests ajuts les empreses de transport per carretera, els operadors de transports i les empreses carregadores.