Regne Unit alerta del risc de noves cues quilomètriques per sortir del país les pròximes setmanes

Les autoritats britàniques han advertit que amb motiu de les vacances dels britànics al continent es preveu que es repeteixin les llargues cues de camioners a l’autopista M-20 per sortir del Regne Unit les pròximes setmanes. A més, alerten que es posaran sancions de 300 lliures als transportistes que intentin evitar el col·lapse cercant altres itineraris alternatius per vies locals.

Es va viure un episodi similar durant la Setmana Santa en què els transportistes espanyols i de la resta de la UE es van veure atrapats en cues quilomètriques i jornades diàries d’espera a l’autopista M-20, que connecta l’interior del país amb els ports d’embarcament i l’Eurotúnel per sortir del Regne Unit. Els transportistes van haver d’esperar aturats als vorals de l’autopista, sense tenir accés a les infraestructures mínimes per la seva higiene i alimentació.

Per això, FENADISMER ha demanat al Govern britànic que adopti  mesures extraordinàries per minimitzar l’impacte en els transportistes si es repeteix una situació similar les pròximes setmanes.