Nous radars a la Ronda Litoral a partir d’avui

El Servei Català de Trànsit ha posat en marxa avui dos nous radars fixes a la Ronda Litoral, la B-10. En concret, es posarà en marxa un radar fix multicarril en cada sentit de la marxa al quilòmetre 18,5 , a l’Hospitalet de Llobregat.

Actualment, i comptant aquests nous aparells a la xarxa viària catalana hi ha 248 punts de control, dels quals 38 són radars de tram. Els radars estan distribuïts tant en vies principals com secundàries, seguint criteris de priorització dels punts o trams on és necessari reduir la sinistralitat.

La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària. A Catalunya, l’any 2021 la velocitat excessiva o inadequada va intervenir com a causa en el 17,4% dels accidents amb víctimes en vies interurbanes i va augmentar la presència en la casuística de la sinistralitat respecte al 2019 (11,9%).

Podeu ampliar la informació aquí.

Radars mòbils a motos patrulla 

També aquest mes de juliol han entrat en funcionament uns radars lleugers intal·lats a motos patrulla. El Servei Català de Trànsit ha informat que controlarà els excessos de velocitat amb aquests nous radars, anomenats TRUCAM II. La divisió de trànsit disposarà de 10 d’aquests radars repartits per totes les regions policials.

Convé destacar que aquest cinemòmetre mesura la velocitat dels vehicles des d’una posició estàtica i pot controlar els vehicles a més de 200 metres de distància, tant mesurant-los la velocitat des de davant com des de darrera. A més, es pot utilitzar en accions de vigilància policial nocturnes. També permeten fer controls de velocitat selectius de vehicles. Una especificitat manual molt útil en els casos de campanyes de control de determinats tipus de vehicle o bé altres tipus que tenen una limitació de velocitat especifica, com camions, autocars o furgonetes.

Per ampliar la informació cliqueu aquí.