Les proves d’aptitud seran digitals

El Departament de Territori ha anunciat que les proves d’aptitud seran digitals. Les proves es faran cada dilluns a partir de les 9:30h a la seu a les dependències del Departament de la Vicepresidència o als Serveis Territorials de Transports de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.

En total, cada setmana hi haurà 46 places distribuïdes pel territori per a poder fer l’examen.  Per tant, deixaran de fer-se les dues convocatòries massives presencials.

Les primeres proves amb aquest nou format han començat aquest dilluns 9 de maig. La inscripció s’ha de fer a través del lloc web del Departament, des d’on els aspirants podran triar el dia i el lloc més convenient.

La prova, per tant, deixa de ser escrita i el Departament suprimeix les dues convocatòries massives d’examen que es feien a la primavera i a l’hivern, en les quals l’any 2021 s’hi van presentar un miler de persones.

L’examen

L’examen constarà d’una primera part amb 200 preguntes tipus test amb 4 opcions. Després hi haurà una segona prova que consistirà en resoldre 4 supòsits pràctics, amb 8 vuit opcions diferents.

Els aspirants sabran els resultats el mateix dia de l’examen. Les persones que aprovin quedaran automàticament registrades al Registre d’Empreses i Activitats del Transport (REAT) per poder incorporar-se a les empreses que requereixin dels seus serveis.

Podeu ampliar la informació aquí.

Consulteu la Resolució VPD/990/2022 publicada al DOGC el 7 d’abril amb més informació aquí.