Les associacions de transportistes exigim duplicar per al sector la bonificació al combustible a partir de juliol

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya se suma a la reivindicació perquè la bonificació al combustible es dupliqui per al sector a partir del mes de juliol.  Les associacions que formen part del Comitè Nacional de Transport per Carretera exigeixen al Govern que l’ajut de 20 cèntims al combustible es prorrogui fins a finals d’any i que se sumi una altre ajut directe de 20 cèntims per litre per al transport professional . El mecanisme de devolució seria a través d’un sistema equivalent al del gasoil professional.

El Comitè Nacional de Transport per Carretera també demana al Govern altres mesures per a les empreses del sector, com un nou ajut directe per a les empreses del transport de mercaderies, per garantir la viabilitat del sector de l’Estat espanyol.

Us expliquem al detall les demandes traslladades al Govern:

  • Sol·licitar la pròrroga fins a finals d’any de la bonificació mínima de 20 cèntims per litre o kg (gas comprimit) de combustible acordada el 24 de març passat. Afegir un ajut directe de 20 cèntims més al transport professional a través d’un mecanisme equivalent al de la devolució del gasoil professional. Aquest ajut inclourà els vehicles de fins a 7,5 tones de MMA.
  • Demanar ajut directe durant un trimestre per a les empreses del transport de mercaderies en funció del vehicle. La quantitat seria 1250 euros per camió i 500 euros per furgoneta. Caldria incloure el CNAE de les mudances.
  • Corregir la clàusula d’actualització del preu del transport en funció del preu del combustible i passar d’un 30% a un 40% Incloure el gas en aquesta mesura.

Amb aquesta mesura es confia en ajudar les empreses del sector en un moment de dificultat extrema per al sector.