Ja podeu adquirir els cartells per senyalitzar els angles morts a França

Us informem que ja podeu adquirir a la seu del Gremi els cartells per senyalitzar els angles morts a França, una senyalització que és obligatòria des de l’1 de gener de 2021 al territori francès.

El cartell té una alçada de 25 centímetres i una amplada de 17 centímetres i s’ha de posar als laterals i la part posterior del vehicle. Us enllacem un document que recull els requisits d’instal·lació de les senyalitzacions segons el Codi de circulació francès. Podeu consultar el document aquí.

Cada camió necessita 6 cartells per a una correcta senyalització, segons la normativa francesa. El preu del pack de sis cartells és de 12,90 euros+IVA. Podeu sol·licitar-los a gremitransports@cecot.org indicant quants packs necessiteu.

Us recordem que els vehicles que ja han posat els cartells senyalitzant els angles morts (abans del 31 de març de 2021), però amb un model que no és l’oficial, poden seguir circulant durant aquest 2021 per França i es considerarà correcte. Un cop finalitzi la pròrroga del govern francès s’hauran de senyalitzar els angles morts amb el model oficial.

Els camions que no senyalitzin adequadament els angles morts poden ser sancionats amb una multa que oscil·la entre els 135 i els 750 euros i la pèrdua d’entre 1 i 6 punts.