Estudi sobre el temps d’espera dels transportistes a les Plataformes logístiques

El Ministeri de Transports posarà en marxa les pròximes setmanes un estudi per monitoritzar en temps real el temps d’espera dels transportistes en algunes plataformes logístiques. Aquest estudi es farà en col·laboració amb l’Agència Europea Espacial.

L’objectiu de l’estudi es determinar les ineficiències per proposar noves mesures reguladores per millorar la situació. Segons informa la Federació Fenadismer, per realitzar l’estudi s’han seleccionat un total de 28 plataformes logístiques repartides per tot l’Estat espanyol de diferents sectors econòmics. Els sectors inclosos són: alimentació, siderúrgic, químic, missatgeria, automoció, portuari, petrolífer, retail, aeroportuari i altres.

Per poder fer l’estudi, els transportistes que operen en aquestes plataformes hauran d’instal·lar als seus mòbils una aplicació de l’Agència Espacial Europea. D’aquesta manera, el Ministeri podrà fer el seguiment l’extracció de dades en temps real.

D’altra banda, la prohibició de càrrega i descàrrega pels conductors, que ha entrat en vigor el passat 2 de setembre, s’estaria aplicant per la majoria de carregadors i empreses de distribució. Tot i això, recordem que segueix disponible la Bústia de Denúncies Anònimes del Ministeri de Transports. En aquesta bústia es pot denunciar qualsevol incompliment al respecte.