Es crea un Grup de Treball per resoldre la problemàtica de la manca de conductors professionals

La manca de conductors professionals és una preocupació a l’alça al sector. Es tracta d’una problemàtica que també passa en d’altres països europeus. Segons diferents estudis fets a l’Estat Espanyol, un 20% d’empreses del transport tenen dificultats per trobar xofers. Es calcula que més de 10.000 ofertes de treball quedarien vacants per manca de candidats disponibles. El Gremi n’ha alertat en diferents ocasions a les administracions.

 

Per facilitar la incorporació de treballadors estrangers al mercat laboral el Govern ha aprovat aquest dimarts un Reial Decret pel qual es modifica el Reglament de la Llei Orgànica sobre drets i llibertats dels estrangers a l’Estat espanyol. L’objectiu és facilitar la contractació d’estrangers als seus països d’origen i obrir noves vies a les persones que ja viuen al país perquè puguin regularitzar la seva situació i treballar. Està pensat per pal·liar la manca de ma d’obra en sectors claus, entre ells el transport i la logística.

 

Des de Fenadismer es considera que la reforma del Reglament d’Estrangeria no serà suficient per resoldre el problema de la manca de conductors perquè hi ha dificultats burocràtiques a l’Estat que comporten que la incorporació de conductors estrangers s’ajorni fins a un any des del moment que s’iniciï. Segons la Federació, el xofer haurà d’esperar com a mínim 8 mesos per poder-se examinar per obtenir el permís de conducció. A més, cal sumar el temps necessari per obtenir el certificat d’aptitud professional.

 

Per això, el Ministeri de Transports ha creat un Grup de Treball amb les associacions que formen part del Comitè Nacional del Transport per carretera, com Fenadismer, per promoure mesures i resoldre la problemàtica de la manca de professionals a l’Estat espanyol. També  participaran els organismes públics i privats implicats en aquesta qüestió.