Els transportistes europeus demanen 100.000 places d’aparcament segur 

L’Associació europea de transportistes, UETR demana la construcció de 100.000 places d’aparcament segur per a camions fins al 2030. L’entitat, conjuntament amb l’associació europea d’aparcaments i altres entitats representatives del sector, han fet arribar una carta a la Comissària europea de Transports, Adina Valean, així com als membres de la Comissió de Transports del Parlament Europeu per demanar la construcció de 100.000 places d’aparcament segur per a camions a Europa d’aquí a l’any 2030.

Els aparcaments segurs, entesos com a centres estratègics de les infraestructures viàries, permeten que els conductors puguin descansar i treballar en unes condicions mínimes de benestar personal. Per això, des de l’associació UETR, que presideix actualment Fenadismer, es proposa ampliar les línies de finançament europees per promoure més aparcament segur.

A Catalunya actualment hi ha al voltant de 700 places d’aparcament, molt per sota del que es necessitaria per garantir unes condicions dignes de benestar i descans dels conductors. Aconseguir més places d’aparcament segur també facilitaria que més persones vulguin treballar de conductors en un moment de gran escassetat de xofers.