El Comitè Nacional del Transport per carretera de mercaderies en contra de fer vaga indefinida al sector

El Comitè Nacional del Transport per Carretera, CNTC, ha fet públic un comunicat on es posiciona en contra de la vaga indefinida al sector convocada per la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport a partir del dilluns 14 de novembre. El CNTC aglutina les principals associacions del transport de l’Estat espanyol, entre elles Fenadismer, de la que el Gremi de Transports i Logística de Catalunya en forma part.

 

Segons el CNTC, l’únic camí vàlid per aconseguir millores estructurals al sector és continuar la negociació amb el Govern. Recorda que tot i que encara hi ha moltes millores pendents, com la limitació de la subcontractació, la manca de professionals del sector o el compliment dels temps d’espera, els darrers mesos s’han aconseguit reivindicacions històriques.

 

Algunes de les fites aconseguides han estat a prohibició de la realització de la càrrega i descàrrega per part del conductor o la clàusula obligatòria de revisió del preu del transport per la variació del preu del combustible.

 

Per això, el CNTC, es posiciona en contra d’una aturada al sector i aposta per continuar cercant solucions amb l’Administració. També confia que les empreses i els autònoms puguin treballar amb normalitat. I per tant, que no es repeteixin les situacions que es van produir en la convocatòria de vaga del mes de març.