Demà entren en vigor les excepcions en l’ús del tacògraf per als serveis de transport al sector de la construcció

El BOE ha publicat avui l’ampliació de les excepcions en l’ús del tacògraf per a determinades activitats de transport en el sector de la construcció. Aquesta normativa entrarà en vigor el 21 de setembre i també afecta els vehicles de més de 7.5 tones propulsats per energies alternatives.

El Govern va aprovar el passat 7 de setembre el Reial Decret que amplia les excepcions que estaven previstes fins ara a la normativa nacional. Aquest Decret també aplica l’excepció al transport, tant de mercaderies, com de passatgers, que tinguin lloc en exclusivitat a les ciutats de Ceuta i Melilla.

Per tant, estaran exempts de complir els temps de conducció i descans els vehicles de sectors com el transport de formigó en vehicles especialitzats o el transport privat complementari de maquinària de construcció. En els dos casos les excepcions s’apliquen sempre que el recorregut a fer estigui en un radi de 100 quilòmetres al voltant del centre d’explotació de l’empresa titular del vehicle.

Podeu consultar el Reial Decret publicat al BOE aquí.

D’altra banda, us oferim una comparativa de les excepcions de l’anterior normativa i les que contempla l’actual Reial Decret 729/2022 aquí.