Campanya de control de les furgonetes coincidint amb la setmana del Black Friday

La Direcció General de Trànsit posa en marxa fins el diumenge 27 de novembre una campanya especial dedicada a la vigilància de les furgonetes coincidint amb la setmana que se celebra el Black Friday.

Els controls es faran en tot tipus de carreteres, especialment en les convencionals, i en zones pròximes a centres comercials, polígons industrials i llocs de càrrega i descàrrega.

En aquests controls es comprovaran, entre altres aspectes relacionats amb la seguretat vial, la velocitat a la que circulaven, la documentació, tant del vehicle com del conductor, la correcta col·locació i pes de la càrrega transportada, la presència d’alcohol o drogues a l’organisme dels conductors i la vigència de la Inspecció Tècnica de Vehicles.

Els darrers anys la matriculació de furgonetes ha experimentat un creixement important. Així s’ha passat de 54.700 matriculacions al 2012 a les 108.210 del 2021. Bona part d’aquest increment és per l’augment del comerç electrònic i del repartiment de les seves mercaderies en aquest tipus de vehicles.