Per obtenir la targeta CAP és imprescindible tenir el permís de conduir

El Ministeri de Transports ha confirmat que per a l’expedició de la targeta CAP és imprescindible ser titular del permís de conduir professional en vigor. Per tant, el Reial Decret 284/2021 contempla la possibilitat que un alumne faci el curs de qualificació inicial i l’examen corresponent sense el carnet de conductor professional.  Però no se li lliurarà la targeta CAP fins que tingui el permís de conducció.

El Ministeri dona resposta així a la consulta realitzada per la Federació Nacional d’Autoescoles arran de la negativa d’algunes CC.AA a expedir la targeta CAP en aquest supòsit.

En concret, la Subdelegació General d’Ordenació i Normativa del Transport Terrestre ha assenyalat que el Reial Decret 284/2021 permet fer el curs de qualificació inicial i realitzar els exàmens corresponents sense tenir el permís de conduir. A més, si l’alumne supera les proves es pot inscriure al Registre d’Empreses i Activitats del Transport (REAT), però només s’expedirà la targeta CAP quan disposi del permís de conduir en vigor.