Quan he de passar la ITV al vehicle si em va afectar l’Estat d’Alarma del mes de març de 2020? 

Vehicles que els caducava la ITV entre el 14 de març i el 20 de juny de 2020

Si el teu vehicle havia de passar la ITV entre el 14 de març de 2020 i el 20 de juny de 2020 t’ajudem a aclarir si has de tornar-la a passar aquest 2021, en funció de quan vas fer finalment la revisió a l’estació de la ITV.

Amb motiu de l’Estat d’Alarma, que va comportar el tancament de les estacions d’ITV fins a finals de maig de 2020, el Ministeri d’Indústria va establir una pròrroga àmplia per passar la ITV, fins a l’1 de març de 2021. Un cop realitzada la revisió obligatòria, la nova data es fixava no en funció del dia que es passava la ITV, sinó en funció de la data que caducava aquest certificat. Per tant, en alguns casos s’escurçava en alguns mesos la seva validesa.

Amb el pronunciament del Tribunal Suprem del 30 de setembre de 2020, que suspenia cautelarment aquesta mesura per  raons d’interès públic, alguns vehicles estaran exempts de tornar a passar la ITV durant el 2021, però d’altres no.

Si el teu vehicle va passar la ITV fins al 30 de setembre de 2020, hauràs de tornar a passar la revisió obligatòria durant l’any 2021, en funció de la data que et va caducar el certificat durant l’any 2020.

Mentre el Tribunal Suprem no dicti sentència definitiva les pròximes setmanes o mesos, la suspensió cautelar només és d’aplicació als vehicles afectats pel primer estat d’alarma que van passar la revisió després que es dictés la sentencia (a partir de l’1 d’octubre de 2020).

Vehicles que els caducava la ITV entre el 21 de juny i el 31 d’agost de 2020

Tots aquells vehicles que els caducava la ITV entre el 21 de juny i el 31 d’agost i que es van acollir a la pròrroga de tres mesos que va aprovar el Ministeri d’Indústria mitjançant un Decret-Llei per evitar col·lapses a les estacions d’ITV, no poden aplicar-se la sentència del Tribunal Suprem. Malgrat que la nova data de revisió també se’ls ha fixat en funció del dia que caducava la seva ITV i no en funció del dia que han anat a l’estació per fer la revisió hauran de passar la revisió obligatòria durant aquest 2021 perquè  els Decret-Llei no es poden recórrer als Tribunals.