Presenten una guia per ajudar les empreses a ambientalitzar la flota de vehicles

El departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat una guia per ajudar les empreses del sector del transport a ambientalitzar la seva flota de vehicles.

Aquesta guia, elaborada pel Centre d’Innovació del transport, CENIT, presenta una metodologia especialment dissenyada per a facilitar la presa de decisions als operadors de transport de mercaderies per carretera que volen adquirir un nou vehicle.

El document inclou tots els aspectes que cal tenir en compte i uns valors de referència tant dels costos directament assumits per l’operador, com de les emissions, a més dels riscos i oportunitats associats a cada tecnologia de motor.

La presentació de la Guia per a la compra de vehicles de transport de mercaderies segons diferents tecnologies de motor, que es va fer divendres 11 de desembre, va comptar amb la presència del director general de Transports i Mobilitat, David Saldoni,  la directora general de Qualitat Ambiental, Merce Rius i el director del CENIT, Sergi Saurí, que va ser l’encarregat d’explicar la guia.

Durant la jornada van sorgir dubtes d’on trobar la informació relativa als ajuts MOVES II per a vehicles elèctrics i de gas: http://icaen.gencat.cat/ca/energia/ajuts/mobilitat/pla-moves-ii/

I també sobre la disponibilitat al mercat dels diferents tipus de vehicles de mercaderies segons les diferents tecnologies de motor existents. Aquí teniu una base de dades prou actualitzada: http://coches.idae.es/base-datos/segmento

Podeu consultar la Memòria de la Guia aquí i l’eina de cálcul en aquest enllaç .

Per ampliar informació cliqueu aquí.