Noves mesures COVID a Anglaterra per als transportistes

A partir del 6 d’abril, els transportistes que viatgin a Gran Bretanya hauran de complir nous requisits COVID per accedir al país. Tots els conductors que passin més de dos dies al país s’hauran de fer un test COVID durant el segon dia. Després hauran de repetir la prova cada tres dies.

Les proves es poden fer als llocs d’informació i assessorament del Govern que ofereixen els tests de forma gratuïta als transportistes. En aquests punts, els transportistes rebran una carta o justificació que indica el dia i hora de la prova que es pot lliurar als agents de seguretat si ho sol·liciten. Podeu consultar la ubicació d’aquests espais aquí.

Si el conductor és positiu de COVID-19, el Govern els oferirà un hotel, sense cost per al transportista, on estarà en quarantena durant 10 dies.

Els transportistes també s’hauran d’aïllar a les seves cabines el temps que estiguin a Anglaterra. Només podran sortir per raons específiques, com comprar menjar, anar al lavabo o fer exercici moderat, entre altres raons. Aquest aïllament s’haurà d’aplicar durant els primers 10 dies d’estada a Anglaterra. Si s’incompleix aquesta normativa les multes poden ser de fins a 1.000 lliures.

Podeu ampliar la informació aquí.