Vigent la nova regulació per operar a la zona de Gran Londres

La zona de Gran Londres inclou Londres i 32 municipis del voltant. Al Regne Unit  moltes ciutats apliquen Zones de baixes emissions o Low Emission Zones. Al voltant de Londres en trobem dues. D’una banda, la zona LEZ, que inclou la major part del denominat Gran Londres i està en funcionament les 24 hores del dia tot l’any. D’altra banda, la denominada zona ULEZ, que inclou el centre de Londres i està operativa les 24 hores del dia de tot l’any, excepte el dia de Nadal. Són les zones de baixes emissions del Regne Unit més antigues en el temps.

Recordem que els camions de més de 12 tones hauran d’ampliar la seva seguretat per poder operar a la zona de Gran Londres. A partir de l’1 de març  s’hauran d’equipar amb la Direct Vision Standard (DVS), que mesura el que el conductor pot veure des de la seva cabina i indica el nivell de risc per als usuaris més vulnerables de la via pública, com els ciclistes o els vianants.

 

Direct Vision Standard

Cada vehicle, en funció de la seva visió, té una qualificació, que oscil·la entre 0 i 5 estrelles. Si el camió té una qualificació entre 1 i 5 estrelles es pot demanar el permís sense aportar cap prova addicional.

Si el vehicle te 0 estrelles caldrà ampliar la seguretat del camió, mitjançant la instal·lació de miralls, càmeres o sensors, entre d’altres opcions.

  • Els  permisos per a vehicles amb zero estrelles adaptats, seran vàlids fins a l’octubre de 2024.
  • Els permisos d’1 i 2 estrelles seran vàlids fins a l’octubre de 2024.
  • Els permisos de 3, 4 i 5 estrelles seran vàlids per 10 anys.

Per ampliar la informació podeu clicar aquí.

Podeu consultar la informació facilitada per l’ambaixada espanyola a Londres en aquest enllaç.