Nova línia Moves III, ajuts per a la compra de vehicles elèctrics

Us informem que el Ministeri de Transició Ecològica ha anunciat que des del dissabte 10 d’Abril es podran adquirir vehicles elèctrics (Motos, cotxes i furgonetes) acollint-se al nou Programa d’ajudes Moves III, encara que el Reial Decret que el reguli s’aprovarà en pròximes setmanes i posteriorment les Comunitats Autònomes hauran de treure les convocatòries per a la seva tramitació i gestió, com es va fer amb el Moves II.

Lamentablement el Pla exclou de la possibilitat d’acollir-se a aquests ajuts per l’adquisició de camions i autobusos, de manera que els transportistes que vulguin acollir-se a aquests ajuts hauran de fer-ho a través del fons que encara queden sense executar del Programa Moves ll.

El Programa Moves III conviurà amb el Moves II, encara vigent, i que també gestionen les Comunitats Autònomes.

El Moves II està previst per a l’adquisició de turismes, furgonetes, camions i autobusos que vagin propulsats per energia elèctrica pura o híbrids o per hidrogen, i en el cas de camions i furgons de més de 3.500 kg també que vagin propulsats per GLP o Gas Natural (GNC o GNL). El Moves II preveu ajudes que van des dels 1.900 € fins als 5.500 €, i que té associats altres 750 € extres si el vehicle ha d’adaptar-se per a persones amb mobilitat reduïda. A més, el fabricant o concessionari haurà d’afegir un descompte de com a mínim 1.000 €. D’altra banda, l’ajuda augmenta fins a 1.500 euros més si és desballestament un vehicle amb una antiguitat de més de 7 anys, amb ITV en vigor i el titular del qual no hagi canviat en els últims 12 mesos, però només en el cas que s’adquireixi un turisme o una furgoneta o camió lleuger de fins a 3,5 tones.

En canvi el Moves III està previst només per a l’adquisició de vehicles elèctrics, ampliant les ajudes econòmiques per a particulars i autònoms. Així, se subvencionarà amb un màxim de fins a 7.000 euros per a l’adquisició d’un vehicle elèctric i amb fins a 1.300 euros la compra d’una motocicleta elèctrica si l’usuari desballesta un vehicle de més de 7 anys d’antiguitat. En cas que no es desballesti un vehicle antic, les ajudes podran aconseguir els 4.500 euros.

Així mateix, la compra de furgonetes elèctriques se subvencionarà fins a 9.000 euros en cas que l’usuari desballesti el seu vell vehicle i fins a 7.000 en cas que no ho faci. En el cas d’una PIME l’ajuda podrà ser fins als 5.000 euros.

A més, en tots els casos si el sol·licitant resideix en un municipi de menys de 5.000 habitants s’incrementarà l’ajuda en un 10% tant per a la instal·lació d’infraestructures de recàrrega com per a la compra de vehicles.

També es dota amb un 10% extra l’ajuda que reben les persones amb mobilitat reduïda.

Per a resoldre els seus dubtes sobre el nou Moves III i, especialment, sobre a quines ajudes acollir-se en el període de vigència de totes dues línies, o sobre la documentació necessària per a ser beneficiari del nou programa, es pot consultar en aquest enllaç de preguntes i respostes més freqüents.