Mes de 2.000 transportistes signen el manifest de rebuig a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

Més de la meitat de la flota de transport de mercaderies que opera ara a Barcelona podria ser expulsada a partir de l’1 d’abril amb la implementació de la Zona de Baixes Emissions.

Per això,  les entitats del sector han impulsat un manifest de rebuig, que ja han signat més de 2.000 transportistes afectats. El Gremi de Transports i Logística de Catalunya s’ha adherit al manifest i us demana que també ho feu vosaltres.

Pots signar el manifest aquí.

Les entitats del sector demanen a l’Administració local una solució viable i realista per al sector i no descarten mobilitzacions si no hi ha acord.

La Zona de Baixes Emissions, amb una extensió superior als 95 quilòmetres quadrats, va comportar primer la restricció de circulació als vehicles privats més contaminants. A partir de l’1 d’abril de 2021, les furgonetes, camions i autobusos que no disposin d’etiqueta ambiental de la DGT no podran circular per aquesta zona.

Les entitats del sector, com el Gremi de Transports i Logística de Catalunya, consideren la mesura inassolible i poc realista. Aquesta mesura consistirà en la pràctica a expulsar del sector el 59% dels vehicles pesants censats a Barcelona dedicats al transport de mercaderies.

Els transportistes destaquen que la regulació i implementació de la ZBE de Barcelona no ha anat acompanyada de les adequades modificacions normatives i ajudes a les quals s’havia compromès l’Administració per a la reconversió del sector.