Consulta el padró definitiu de l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles

L’Agència Tributària de Catalunya ha publicat a la seu electrònica el padró definitiu dels vehicles que hauran de pagar l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica.

Es pot consultar accedint-hi amb l’idCAT Mòbil (també altres sistemes d’identificació digital) o amb NIF i matrícula. El pagament corresponent es podrà fer en línia des de la mateixa pantalla de consulta del padró a partir del 16 de setembre. Els camions i vehicles de més de 3,5 tones estan exempts de pagament d’aquest impost.

A partir del mes d’octubre, quan es rebi la notificació amb la carta de pagament on consta la quota que s’ha de pagar, també se’n podrà abonar l’import a través de les diverses vies disponibles com la seu electrònica de l’ATC, el telèfon 012 o les entitats financeres col·laboradores o les oficines de correus, entre d’altres.

Les persones que van domiciliar el pagament abans del 15 de juliol i es van subscriure a la notificació electrònica, gaudeixen d’un 2% de bonificació de la quota i rebran un càrrec en compte el 5 de  novembre.

A partir d’ara es pot continuar domiciliant el pagament de l’impost per a l’exercici 2021 i els posteriors.

Trobareu més informació a l’apart sobre l’impost de la seu electrònica de l’ATC i al recull de preguntes freqüents. Podeu consultar també la pàgina: impostco2.gencat.cat.