França i Espanya aixequen les restriccions als camions el dilluns de Pasqua, però Catalunya les ha mantingut i ha impedit que els vehicles puguin accedir-hi

El Govern francès va anunciar diumenge que aixecava parcialment les restriccions de circulació als vehicles pesants durant el dilluns de Pasqua. En concret, per als vehicles que transportin alimentació i altres productes bàsics. La Direcció General de Trànsit per facilitar el trànsit de camions amb França va aixecar també les restriccions a les carreteres amb connexió a França.

Però aquestes mesures no s’han pogut aplicar en les carreteres en connexió a França de Catalunya perquè el Servei Català de Trànsit ha mantingut les restriccions previstes i, per tant, els camions només han pogut accedir a França a través de les carreteres d’Euskadi que connecten amb aquest país.

La Direcció General de Trànsit i el Servei de Trànsit d’Euskadi ja havien anunciat l’aixecament temporal de les restriccions de circulació als vehicles pesants durant la Setmana Santa pels tancaments perimetrals de les Comunitats Autònomes per les mesures per la COVID-19. En canvi, a les carreteres amb connexió amb França es mantenien les restriccions perquè aquest país no havia modificat el seu calendari de restriccions. Després que França anunciés que dilluns permetria la circulació de camions, la DGT, va aixecar també aquestes restriccions.

En canvi, el Servei Català de Trànsit, ha decidit mantenir les restriccions de circulació previstes al calendari anual, també el dilluns de Pasqua. Aquesta mesura, quan no es preveien col·lapses circulatoris ni grans cues de trànsit per les mesures COVID-19,  va sorprendre al Gremi de Transports i Logística de Catalunya.  Per això, vam demanar al Departament de Transports i Mobilitat de la Generalitat l’aixecament de les restriccions durant la Setmana Santa.