Excepció fins el 13 de gener pel compliment dels temps de conducció i descans

Us informem que el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica avui la Resolució de la Direcció General de Transport Terrestre, del 22 de desembre, per la que s’exceptua temporalment el compliment de les normes de temps de conducció i descans en el transport de mercaderies.
Aquesta mesura respon a les retencions de diversos dies que estan afectant els vehicles de transport de mercaderies que realitzen servei entre el Regne Unit i l’Estat espanyol, a través del pas de Calais i d’altres ports francesos provocades per les mesures derivades de la COVID-19.

Davant aquestes circumstàncies excepcionals es flexibilitza les condicions de treball dels conductors per reduir el risc de la seva salut i alhora es facilita que els transports puguin garantir l’abastiment de mercaderies.

Així doncs, fins el 13 de gener s’aplicaran les exempcions següents:

  • Es permetrà ampliar la durada del període de conducció diària màxima de 9 a 11 hores.
  • Es substituirà el màxim de conducció bisetmanal de 90 a 96 hores.
  • Es posposarà l’inici del descans setmanal després d’haver transcorregut sis períodes de 24 hores.
  • Es permetrà que el conductor faci el descans setmanal normal al vehicle, sempre i quan el vehicle estigui equipat per al descans de cadascú dels conductors i estigui estacionat.

Aquestes excepcions s’aplicaran als conductors que realitzin operacions de transport de mercaderies entre el Regne Unit i l’Estat espanyol entre el 15 de desembre de 2020 i fins al 13 de gener de 2021, els dos inclosos.

Podeu ampliar la informació aquí.