Els diumenges els camions hauran de circular per la dreta i sense fer avançaments a l’AP-7

Aquest diumenge entren en vigor noves mesures per als camions a l’autopista AP-7. Els vehicles de més de 7,5 tones hauran de circular obligatòriament pel carril dret a una velocitat màxima de 80 km/h i no podran fer avançaments. El Servei Català de Trànsit ha informat que aquestes mesures s’aplicaran els diumenges des de les 15h fins a les 22h i exclusivament a l’AP-7.

TRAM AMB RESTRICCIONS

Les restriccions s’han establert en el tram de l’Autopista AP-7 comprès entre Girona Nord i El Vendrell, en ambdós sentits. Aquestes mesures s’aplicaran fins que entri en vigor la Resolució de Restriccions a la circulació durant l’any 2022.

Aquesta regulació substitueix la prohibició de circular de 17 a 22h els diumenges per l’AP-7 en el mateix tram per als camions pesants.

MINIMITZAR LES RETENCIONS EN LES OPERACIONS RETORN

Des del Servei Català de Trànsit s’informa que aquestes mesures volen minimitzar l’impacte que està tenint la supressió dels peatges en la mobilitat, principalment durant les operacions retorns del cap de setmana.

Precisament una altra mesura que han aplicat és l’obertura de carrils addicionals en sentit contrari en determinats trams de l’AP-7 per augmentar la capacitat viària de l’autopista. Aquest desplegament de carrils en sentit contrari informen que és incompatible amb la possibilitat que els vehicles pesants puguin circular per altres carrils de l’autopista que no siguin el carril dret.