El Tribunal Suprem declara ferma la sentència que prohibeix reduir els terminis per passar la ITV

El Tribunal Suprem declara ferma la sentència del passat mes de setembre on suspenia cautelarment les mesures especials per a la Inspecció Tècnica de Vehicles per l’Estat d’Alarma, fixades a l’apartat segon de l’Ordre 413/2010, del 15 de maig. Al tractar-se d’una sentència ferma no hi ha opció de presentar recursos ordinaris.

En aquesta Ordre s’indicava que la nova data de revisió de la ITV es faria segons la data fixada en la ITV caducada i no en la data que es fes la revisió. Per tant, escurçava el temps entre revisions obligatòries.

Podeu consultar la circular que us vam fer arribar en el seu moment aquí.

Amb la suspensió cautelar del Tribunal Suprem, la data de la propera revisió es fixa en funcio de la data real que de la revisió i no en la indicada en la tarja d’ITV caducada.

Després de la declarar ferma la sentència, resta pendent d’aclarir l’àmbit d’aplicació de la sentència judicial. Si afecta només els que ja han passat la ITV o tots els vehicles afectats per la pròrroga de l’Estat d’Alarma, hagin passat o no ja la seva ITV. També s’ha d’indicar que han de fer els propietaris de vehicles que han hagut de passar la inspecció dues vegades en pocs mesos.