El Gremi demana que es simplifiqui la justificació de desplaçament pels transportistes

El president del Gremi de Transports i Logística de Catalunya, Antonio Martínez, ha dirigit una carta al director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, David Saldoni, per demanar que el col·lectiu estigui exempt d’utilitzar el certificat oficial de mobilitat per tal d’entrar o moure’s per territoris on es restringeix l’entrada i sortida de persones.

En la carta s’indica que “en cap cas es qüestionen les mesures d’entrades i sortides” que les diferents comunitats autònomes estan adoptant per contenir el coronavirus, però sí lamenten que haver de portar un certificat de mobilitat “incrementa considerablement la càrrega burocràtica” del col·lectiu.

Des del Gremi es proposa que els transportistes “només hagin d’aportar el document d’acompanyament o CMR que validin que han d’entrar o passar per una zona” per tal de justificar el desplaçament a un territori amb restriccions de mobilitat.

El president també demana al director general de Transports i Mobilitat que traslladi als seus homòlegs aquesta situació d’inseguretat jurídica i que en la mesura del possible per al sector del transport es simplifiqui la justificació del desplaçament. A més, recomana que es traslladi als agents de l’autoritat en carretera per evitar multes injustes a un sector que també està patint els estralls de la crisi sanitària, social i econòmica.