El Gremi celebra la gratuïtat de les autopistes AP-7 i AP-2 a partir de setembre de 2021

El Ministre de Transports, Jose Luis Ábalos, va confirmar ahir al Senat que a partir de l’1 de setembre les autopistes de peatge AP-7, des de Tarragona fins a la Jonquera, i l’AP2, des de Saragossa al Vendrell, seran alliberades. Es tracta de dues vies utilitzades massivament pels transportistes en direcció a la frontera francesa.

La Federació Nacional d’Associacions de Transportistes d’Espanya, FENADISMER, de la que també forma part el Gremi de Transports i Logística de Catalunya, calcula que l’eliminació de peatges en 2021 suposarà l’estalvi d’uns 1900 euros anuals per vehicle.

El Gremi de Transports i Logística, a través de la patronal Cecot, ja va demanar l’any passat al Ministeri que no renovés les concessions d’aquestes autopistes arribat el venciment d’aquest mes de setembre.

El Ministre ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta parlamentària del senador d’ERC, Jordi Martí.  D’altra banda, el Ministre ha deixat oberta la porta a estudiar com han de finançar-se en el futur el manteniment i renovació de la xarxa viària espanyola.

Les associacions del sector adherides a FENADISMER recorden el compromís del Govern el passat mes de juliol, establint que qualsevol decisió sobre aquest tema requerirà el consens del sector del transport.