El Govern aprova el Reial Decret que actualitza la formació del CAP

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el Reial Decret que regula les condicions per obtenir el Certificat d’Aptitud Professional, CAP.

Com ja us havíem explicat amb anterioritat, el Reial Decret permetrà, mentre duri la pandèmia, la formació online tant per la qualificació inicial, com la formació continuada. Caldrà acreditar la identificació fiable de l’alumne i uns mitjans de control adequats.

Pel que fa la formació de qualificació inicial la formació online es podrà aplicar a determinats objectius que s’imparteixin a l’aula i no tenen part pràctica.

Pel que fa a la formació continuada s’haurà de complir els mateixos objectius i, a més, estarà limitada a un màxim de 12 hores.

Segons el Ministeri, la nova regulació serà més flexible, variada i adaptada a les necessitats del conductor i l’empresa. També potència la formació en seguretat vial i en conducció eficient. Altres aspectes que es tractaran seran els sistemes de transport intel·ligent. Teniu més informació en aquest enllaç.

Els fitxers d’assistents als cursos del CAP en festiu es podran lliurar el següent dia lectiu

El Butlletí Oficial de l’Estat, BOE, ha publicat aquest dimecres la Resolució, de 14 d’abril, de la Direcció General de Transport Terrestre que contempla que els fitxers dels assistents als cursos del CAP de cap de setmana es puguin lliurar el següent dia laborable. D’aquesta manera es modifica la Resolució del 23 de juliol de 2020 on s’indicava que el fitxer de registre d’assistència s’havia de fer arribar diàriament.