Demà serà l’últim dia que podran circular per la ZBE les furgonetes i camions petits sense distintiu mediambiental

La Zona de Baixes Emissions de Barcelona endega nova etapa. A partir de l’1 d’abril, els vehicles N1, furgonetes i camions fins a 3,5 tones, no podran circular si no tenen el certificat mediambiental de la DGT. Es calcula que uns 5.000 vehicles professionals no podran accedir a Barcelona de dilluns a divendres des de les 7 fins a les 20h.

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya ha demanat una nova moratòria a les administracions implicades i també que facilitin els mitjans per l’adequada reconversió del sector de forma progressiva. Aquest és un dels punts del manifest que el Gremi ha signat, conjuntament amb d’altres associacions de transportistes. El manifest  assenyala que la crisi per la COVID-19 ha fet impossible que els autònoms i pimes del transport hagin adaptat les flotes de vehicles als requisits establerts a l’ordenança de la ZBE de Barcelona.

Des del passat mes de febrer, el Gremi també ha estat recollint signatures d’adhesió al manifest per continuar reivindicant l’ampliació de la moratòria per als vehicles de transport de mercaderies. Les associacions que han signat el manifest no descarten mobilitzacions en defensa del sector.

Més de 2.000 transportistes ja han signat el manifest de rebuig de la Zona de Baixes Emissions. Podeu signar el manifest aquí.