Protecció Civil activa el NEUCAT en situació de prealerta

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta d’un nou episodi de neu des de la matinada de dijous a Catalunya. Per això, Protecció Civil ha comunicat avui que posa el NEUCAT en situació de Prealerta.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu una nevada amb una acumulació important durant el dia de dijous en que la cota de neu se situarà inicialment entorn dels 1.100 metres de matinada i baixarà fina a nevar a totes les cotes a partir de mitja tarda.  A causa del fort vent de component nord i oest hi haurà torb. Les comarques més afectades són la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà.

D’altra banda, al Pallars Sobirà, l’Alt Urgell i la Cerdanya, el llindar d’avís és possible que se superi al  nord de la comarca. A l’Alt Urgell i la Cerdanya la precipitació s’iniciarà a partir del migdia.

La previsió és que es puguin assolir gruixos de fins a 30 cm a quotes superiors de 800 metres en alguns indrets de la zona.

Es demana al sector del transport que es consulti l’evolució de les previsions meteorològiques per planificar l’itinerari i que s’estigui atent a les restriccions a camions que es puguin produir a través de la web d’incidències viàries del Servei Català de Trànsit.