Obert el termini per demanar l’ajut pel combustible pels transportistes sense gasoil professional

En aquest cas, l’ajut s’adreça als transportistes sense gasoil professional. Els beneficiaris hauran de sol·licitar l’ajut a través de la seu electrònica de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària entre el 18 de setembre i el 31 d’octubre de 2023. Un cop aprovada s’abonarà en un sol pagament.

La bonificació es calcula estimant el consum, segons el tipus de vehicle, en un període de sis mesos, de l’1 de juliol de 2023 al 31 de desembre de 2023. Tindrà en compte els diferents ajuts previstos en cada trimestre:

  • Furgonetes (225 €) i camions de motor dièsel fins a 7,5 tones de MMA (500 €) o camions (1845 €), autobusos o taxis de qualsevol tonatge propulsats per GNC, GNL o GLP.
  • Camions, furgonetes, autobusos, taxis o ambulàncies de titulars residents a Canàries, Ceuta o Melilla.

L’ajut s’ha de sol·licitar per internet amb el certificat digital del titular en aquest enllaç.

Com en els ajuts anteriors, cal marcar amb una creu la primera declaració on confirmes que t’has vist afectat econòmicament per les conseqüències derivades de la invasió d’Ucraïna.

També cal marcar amb una creu la “declaració d’altres ajuts rebuts” en el cas que durant l’any passat hagis rebut ajuts per les conseqüències de la guerra a Ucraïna. En aquest cas marcar amb la creu on diu “Formulari web” que et redirigirà a un apartat on hauràs d’indicar l’import dels ajuts rebuts en 2022 o 2023.

Els altres dos apartats només cal marcar-los si es compleixen les condicions. Si no és així es deixen en blanc. La tercera declaració és només per les empreses que tinguin vincles societaris amb altres empreses. I la quarta per indicar que ja has rebut ajuts per la guerra d’Ucraïna per l’import màxim autoritzat, que actualment són 2 milions d’euros. En cas contrari no cal marcar aquesta declaració.