Hisenda paga la bonificació al combustible

L’Agència Tributària ha ordenat el pagament de la bonificació de 20 cèntims per litre als transportistes acollits al gasoil professional. De moment, s’ha liquidat l’import corresponent als consums realitzats durant el mes de gener.

Per tant, al voltant de 33.000 transportistes rebran l’abonament els pròxims dies. Restarà pendent pagar la bonificació a les empreses més grans perquè l’Agència Tributària està fent les comprovacions sobre el límit d’ajuts rebuts pels efectes de la guerra a Ucraïna.

Us recordem que durant aquest semestre, els transportistes donats d’alta al cens de beneficiaris del gasoil professional rebreu dos pagaments tots els mesos. Un serà l’habitual i l’altre per 20 cèntims addicionals en concepte d’ajut extraordinari.

Pel que fa a la resta de transportistes no acollits a la gasoil professional podran tramitar l’ajut directe a partir de l’1 d’abril a la pàgina web de l’Agència Tributària. Recordeu que en aquest cas l’import de l’ajut serà en funció de la categoria del vehicle o el seu sistema de propulsió. En concret, seran 450 euros per a una furgoneta, 1.000 euros per a un camió mitjà i 3.690 euros per un camió pesant propulsat amb gas natural. En aquest cas, el pagament es farà a partir del mes de maig.