En marxa un estudi sobre els temps d’espera de càrrega i descàrrega

La Direcció General de Transport Terrestre ha posat en marxa un estudi en temps real sobre els temps d’espera als centres de càrrega i descàrrega de l’Estat espanyol.

Per participar en aquest estudi només cal baixar-se una APP i continuar duent a terme l’activitat com sempre. L’aplicació registrarà de forma automàtica els temps d’espera quan accedeixi als centres de càrrega i descàrrega, sense que el transportista hagi de fer cap acció addicional.

L’aplicació que s’utilitzarà per a aquest estudi és de l’Agència Europea per al Programa Especial Galileu, que actualment s’usa per informar dels temps d’espera en els passos fronterers. Ara s’utilitzarà per constatar la situació de les Plataformes i Centres de Càrrega i Descàrrega a l’Estat espanyol. Per això, s’ha fet una selecció de les principals plataformes logístiques repartides per tot l’Estat dels diferents sectors econòmics.

Podeu descarregar l’APP aquí.

D’altra banda, el Ministeri de Transports ha habilitat un apartat específic a la seva pàgina web sobre aquest estudi que podeu consultar aquí.

Aquest estudi dels temps d’espera en les operacions de càrrega i descàrrega s’emmarca en els acords assolits l’any passat entre el Comitè Nacional de Transport per Carretera i el Ministeri de Transport.