Sol·licitem que sigui Hisenda qui gestioni la subvenció dels 20 cèntims de combustible

La Federació Fenadismer, a la que pertany el Gremi de Transports i Logística de Catalunya, demana que sigui l’Agència Tributària qui gestioni la subvenció de 20 cèntims per litre de combustible que s’aplica per la inestabilitat amb motiu de la guerra a Ucraïna. Des de Fenadismer es proposa que Hisenda faci un retorn mensual en funció dels litres consumits el mes anterior.

Amb aquesta mesura es vol evitar que petrolieres i distribuïdores es beneficiïn de la subvenció en comptes del transportista i la resta de ciutadans. Actualment, a l’Estat espanyol el preu, abans d’impostos, és 10 cèntims més alt per litre que en d’altres països de l’entorn.

Aquesta subvenció finalitzarà el 30 de juny, però el Govern ja ha anunciat que hi haurà una pròrroga fins al 30 de setembre. Durant aquest mes es publicarà un nou Decret amb aquesta pròrroga.

França també viu una situació semblant. Per això, l’associació OTRE també ha demanat que sigui l’agència tributària del país qui faci la devolució a partir de l’1 d’agost. En aquesta data és quan finalitza el termini inicial de la subvenció aprovat pel Govern francès.