Activat el NEUCAT en fase d’alerta | Afectacions al transport per carretera

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat en fase d’alerta el NEUCAT. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya l’episodi de neu a partir d’aquesta tarda s’estendrà a totes les comarques del Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central, prelitoral de Tarragona i les comarques de la Noguera i Segarra.  Per tant, al Pirineu nevarà a totes les cotes. A la resta, la cota de neu durant la tarda pujarà fins a situar-se entorn els 800 metres, tot i que puntualment es mantindrà al voltant dels 500 metres.

El CECAT recomana consultar l’evolució de les previsions meteorològiques per planificar l’itinerari  i informar-se de possibles restriccions a camions. Podeu revisar les previsions aquí.

En cas de neu o gel damunt la calçada en qualsevol fase d’activació del pla NEUCAT, els vehicles de transport de mercaderies perilloses (ADR) de més de 7.500 kg de MMA o MMC de les classes 1 (explosius) i 3 (inflamables), no poden circular i hauran d’estacionar de forma segura fora de la via, fins que es garanteixi la seguretat de la circulació després de l’actuació dels serveis de manteniment i conservació de les carreteres. Per a conductors de vehicles pesants podeu consultar la informació específica aquí.