Sobrecost de 2.000 milions per la pujada dels preus del carburant al 2021

En tan sols un any el combustible ha augmentat un 30% el seu preu.  En concret,  ara es paga gairebé 35 cèntims més per litre que fa un any. Es calcula que el transport per carretera ha patit un sobrecost de 2.000 milions d’euros per aquest motiu.

Tot això està provocant un empitjorament important de la liquiditat dels autònoms i empreses de transportistes perquè no es pot repercutir l’increment dels costos als clients. Una situació que el Govern es va comprometre amb els transportistes a canviar i que, segons informa Fenadismer, es recollirà en un Reial Decret-Llei, en que ja s’està treballant actualment. Aquest nou Decret-Llei contempla una clàusula automàtica de revisió de les tarifes dels transportistes que permetrà repercutir l’increment del preu del gasoil.

L’altra aspecte que des del Gremi i des de Fenadismer s’ha treballat és la demanda col·lectiva contra el càrtel de les petrolieres. La primera demanda es va presentar al desembre i com us hem informat amb anterioritat està previst presentar una nova demanda aquest any. Podeu ampliar la informació aquí.