Es manté l’Aturada Nacional del sector la setmana de Nadal

Les Associacions de Transports que formen part del Comitè Nacional de Transport per Carretera, entre elles la Federació Fenadismer a la que pertany el Gremi de Transports i Logística de Catalunya, han mantingut avui una nova reunió amb el Ministeri de Transports per debatre les reivindicacions del sector per fer front a la greu situació econòmica que pateixen les empreses.

Després de la reunió, que ha acabat sense acord, les associacions han acordat mantenir l’Aturada Nacional per la setmana de Nadal i han amenaçat amb convertir-la en indefinida si no s’arriba a un acord satisfactori.

Fenadismer calcula un sobrecost de 2.000 milions d’euros addicionals per als transportistes que operen a l’Estat espanyol per l’encariment de més del 35% del gasoil aquest any.

El ple del Comitè Nacional de Transport per Carretera va rebutjar ahir el document proposat pel Govern. Un acord que considera que no dona resposta a les reivindicacions del sector i que fins i tot és més restrictiu que el compromís assumit pel Ministeri el passat mes de juliol.