Nous requisits als transportistes per accedir a Alemanya des de diferents països

Els camioners que vulguin accedir a Alemanya des dels països classificats per les autoritats alemanyes com “àrees amb variants del virus” hauran de fer un registre previ i presentar una prova PCR negativa realitzada en les 48 hores anteriors.

Els països que actualment estan dins de la categoria ” Àrees amb variants del virus” són:

  • Eslovàquia,
  • República Txeca
  • Àustria: tres zones d’aquest país: l’Estat federal del Tirol (excepte Lienz-Tirol oriental), el municipi de Jungholz i el valle de Riss.

Els conductors que hagin estat en alguna d’aquestes regions durant els 10 dies anteriors estaran obligats a registrar-se i portar la prova PCR negativa. A més, el resultat de la prova ha d’estar escrit en alemany, francès o anglès. 

Podeu consultar en tot moment quina és la classificació de risc de països i zones en aquest enllaç 

El registre previ es pot fer aquí.

Si els conductors procedeixen d’altres països no s’exigirà PCR negativa ni estaran obligats a fer el registre si es compleix alguna d’aquestes excepcions:

  • Persones que han transitat per una zona de risc, però no han fet escala.
  • Persones que accedeixen a Alemanya de trànsit.
  • Si han estat en una zona de risc durant menys de 24 hores com a part del trànsit transfronterer o que accedeixin a Alemanya durant un màxim de 24 hores
  • Si es respecten els conceptes adequats de protecció e higiene en el cas de professionals que transportin mercaderies o persones a través de les fronteres per carretera, ferrocarril, vaixell o avió.

Està sobre la taula també aplicar en un futur aquestes mesures de control extra (PCR negatiu i registre digital) als transportistes que accedeixin a Alemanya des de França, per l’increment de persones infectades amb variants del coronavirus a la regió francesa de Mosselle (departament de La Lorena, fronterer amb Alemanya).