El Gremi s’integra a FENADISMER

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya ha celebrat avui la seva Assemblea anual de forma telemàtica. En el decurs de la reunió s’ha ratificat la integració del Gremi a la Federació Fenadismer, que representa a autònoms i pimes del sector. En total representa, 32.000 empreses de transports i uns 60.000 vehicles. A més del Gremi, formen part de la Federació 58 associacions territorials. Fenadismer també està integrada a la UETR, l’Associació Europea de Transportistes per Carretera.

Durant l’Assemblea també s’ha fet un repàs als principals objectius del Gremi per aquest 2021. Un propòsit destacat d’aquest any passa per l’acord del Gremi amb d’altres entitats del transport de Catalunya per demanar una moratòria de la ZBE. Així com un acord amb les administracions perquè facilitin els mitjans per la reconversió del sector amb una especial atenció als transportistes autònoms majors de 60 anys.

Des del Gremi també s’han fixat com a objectius per al 2021:

  • Donar a conèixer a tots els nivells la importància d’un transport responsable socialment i sostenible.
  • Impulsar iniciatives per contribuir al relleu generacional de la professió. Donar a conèixer el sector com una sortida professional d’alta ocupabilitat.
  • Mantenir i reforçar el contacte institucional amb l’Ajuntament de Barcelona per treballar aspectes com la zona de Baixes Emissions o altres avantatges pers als associats.
  • Mantenir i reforçar la presència del Gremi a la Catalunya central i donar continuïtat als eixos de treball encetats el 2019
  • Augmentar la presència del Gremi a nivell local amb l’assistència a fòrums de debat impulsats per les administracions.

L’Assemblea també ha estat el marc per aprovar la memòria d’activitats de 2020 i l’Estat de comptes de l’entitat.