El Gremi alerta que la manca de conductors pot paralitzar la cadena de subministres

La manca de conductors professionals és un problema endèmic del sector, que s’està agreujant, tant a l’Estat espanyol, com a la resta d’Europa. Aquesta problemàtica pot arribar a paralitzar les cadenes de subministraments de bens i productes tant a la indústria com a la població en general. El Gremi ha alertat d’aquesta situació en reiterades ocasions, tant a les autoritats com als mitjans de comunicació.

El president del Gremi de Transports i Logística, Antonio Martínez, ha reiterat aquesta preocupació en una entrevista al programa Todo es mentira de Cuatro.

Podeu veure la seva intervenció (a partir del minut 5:40) aquí.

La situació preocupant que s’està vivint al Regne Unit, agreujada pel Brexit, ha tornat a posar sobre la taula aquesta situació. Per això, el Govern del Regne Unit ha aprovat un pla de xoc que inclou la formació gratuïta a 4.000 persones perquè puguin obtenir els permisos de conducció professionals. Ho faran amb una formació accelerada amb l’objectiu que puguin examinar-se en un termini màxim de 12 setmanes. També atorgaran 5.000 visats d’entrada per un període de tres mesos a transportistes estrangers que vulguin treballar al Regne Unit de cara al Nadal. L’objectiu és evitar el col·lapse en el subministrament de bens i mercaderies que no és pot descartar actualment, segons informa Fenadismer.