Descens de les víctimes mortals a les carreteres catalanes

El Servei Català de Trànsit informa que des de l’1 de gener fins al 30 de setembre de 2020. 83 persones han mort en 75 accidents mortals a les carreteres catalanes. Això suposa un descens del 39% en el nombre de víctimes morals respecte al mateix període de l’any passat, en el qual van perdre la vida 136 persones.

El Servei Català de Trànsit destaca en el seu informe que aquest any hi ha un repunt en el nombre de víctimes mortals en els vehicles pesants, amb 7 morts respecte als 6 del mateix període de 2019, i en les furgonetes, amb 10 víctimes mortals enguany pels 8 de l’any passat. Davant d’això, Trànsit recorda la importància del manteniment dels vehicles i demana als professionals del transport que, sobretot en trajectes de llarg recorregut, s’aturin almenys cada dues hores.

Pel que fa als col·lectius vulnerables, fins al 30 de setembre, han mort 17 motoristes, 5 ciclistes i 7 vianants, mentre que en el mateix període de l’any passat havien mort 39 motoristes, 7 ciclistes i 10 vianants.

També es manté la tendència a l’alça dels accidents mortals amb un únic vehicle implicat. Del total de víctimes mortals (83), 44 és produeixen en cap de setmana o festiu.

 

Més informació en aquest enllaç.