Continua el degoteig de sentències contra el càrtel de camions, quan encara es pot reclamar fins al març de 2020

Us recordem que a Catalunya les reclamacions pel càrtel de camions es poden tramitar fins el març de 2020. Això és així perquè el Codi Civil de Catalunya fixa un termini de tres anys per l’exercici de les accions extracontractuals, mentre que el Codi Civil general ho limita a un any.

Precisament el passat mes de desembre es va conèixer una segona sentència ferma a l’Estat Espanyol contra el càrtel de camions. El Jutjat del mercantil n 3 de València ha estimat íntegrament la demanda. Estableix un sobrecost mitjà per als 4 camions implicats al sumari del 16,35% per sobre del preu d’adquisició dels vehicles.

Abans, el mes de novembre, ja es va fer pública la primera sentència ferma a l’Estat Espanyol contra el càrtel dels camions. El Jutjat de lo Mercantil número 1 de Pontevedra va condemnar a IVECO SPA a indemnitzar pels danys a una empresa de transports amb 20.000 euros.

Els socis interessats a fer una reclamació encara esteu a temps. A través del servei del Gremi podreu fer el peritatge del sobrecost assumit i el perjudici causat en la compravenda, leasing o renting de camions de les marques citades entre el 17 de gener de 1997 i 18 de gener de 2011.

També disposareu d’assessorament i assistència jurídica durant el procés de negociació previ a la reclamació  judicial i comptareu amb la defensa dels advocats en totes les instancies judicials possibles fins que s’arribi a un acord o hi hagi sentència ferma. Per gaudir d’aquests serveis, els socis hauran de pagar una quota d’adhesió per sufragar les despeses inicials d’alta i gestió dels expedients, que dependrà del número de camions objecte de reclamació per cada damnificat.

Les quotes oscil·laran entre 250 euros per un sol camió fins als 650 euros si en són més de 100 camions. També s’haurà d’abonar un import variable. Un percentatge d’èxit sobre el total reintegrat al client. Fins a 100.000 euros serà un 15% del que s’obtingui amb la reclamació i per més de 300.001 euros seria un 10% del total.

Els socis interessats a adherir-se a aquest condicions per reclamar contra el càrtel de camions han d’enviar un correu electrònic al Gremi gremitransports@cecot.org .