Canvis en les restriccions per entrar a Itàlia

Itàlia ha modificat recentment les restriccions per accedir al país, de manera que es permet l’entrada a Itàlia per qualsevol motiu sempre que es faci una autodeclaració i es demostri que s’ha sotmès a una prova molecular o antigènica, amb resultat negatiu, en les 72 hores anteriors a entrar a Itàlia.

La nova normativa contempla algunes excepcions en les que no és necessari fer-se la prova molecular o antigènica. Cal complir els següents requeriments:

  • és necessari que el viatge sigui per motius laborals
  • no mostrar símptomes de COVID-19
  • que no s’hagi estat o transitat per alguns dels països qualificats com a F els últims 14 dies.
  • romandre a Itàlia per un període no superior a les 120 hores.
  • en el cas d’utilitzar medis propis, com és el cas del transport de mercaderies, es poden acollir a l’exempció si no es roman més de 36 hores al país.

NOVETAT: si es viatja a les zones d’Italia qualificades com a risc Vermell o risc Taronja o durant l’horari nocturn de restriccions a la mobilitat, de 22:00h a 05:00h, cal omplir un certificat d’autoresponsabilitat i enviar-ho a l’Autoritat Sanitària Local de cada regió d’entrada a Itàlia.

REGIONS RISC VERMELL:

Lombardia

Piamonte

Calabria

Valle di Aosta

REGIONS RISC TARONJA:

Puglia

Sicilia

NOTA: els països que estan inclosos en el llistat F són: Armènia, Bahrein, Bangladesh, Bosnia Herzegovina, Brasil, Xile, Kuwait, Macedonia del Norte, Moldavia, Omán, Panamà, Perú, Republica Dominicana, Kosovo, Montenegro i Colombia.

Per ampliar la informació cliqueu aquí.

Per descarregar el certificat de desplaçament cliqueu aquí.

Podeu consultar el certificat d’autoresponsabilitat aquí.