Les autoritats britàniques adverteixen de previsibles noves cues quilomètriques de camions aquestes pròximes setmanes per a sortir del Regne Unit per l’èxode vacacional de milers de britànics al continent

• La setmana passada Santa es va viure un episodi similar quan milers de transportistes espanyols i de la resta de la Unió Europea van sofrir interminables cues i jornades diàries d’espera en la “ratera” de la M-20, l’autopista que connecta l’interior del país amb els ports d’embarcament i el Eurotúnel per a poder sortir del Regne Unit.

• A més les autoritats britàniques adverteixen que s’imposaran sancions de 300 lliures i un control específic als transportistes que tractin d’escapar del col·lapse buscant itineraris alternatius per altres vies locals.

Des que el Regne Unit va abandonar la Unió Europea fa ja més de dos anys, s’han anat succeint reiterats i greus problemes per al desenvolupament del transport internacional per carretera, a conseqüència del restabliment de tràmits duaners, la inseguretat pel major risc d’entrada d’immigrants en els vehicles i les congestions per a accedir a l’els ports d’embarcament i el Eurotúnel, entre altres.

Lamentablement, una vegada més, les pròximes setmanes s’espera que es produeixin noves retencions quilomètriques en l’autopista M-20 que connecta el centre del país amb els ports d’embarcament i el Eurotúnel, convertint-se en una autèntica “ratera” per als milers de transportistes espanyols i de la resta de països dona a l’Unió Europea que realitzen transport amb el país britànic.

Així ho han advertit les autoritats britàniques que han informat de previsibles noves cues quilomètriques diàries a conseqüència de l’èxode vacacional de milers de britànics al continent, especialment durant els caps de setmana, com les que es van produir durant la setmana passada Santa i que va mantenir bloquejats milers de camions durant més de 24 hores per a poder creuar el Canal de la Mànega, amb l’agreujant que en ser obligats a esperar detinguts en el voral, els transportistes no podien cobrir ni les seves necessitats bàsiques d’higièniques i de manutenció.

Així mateix, per a evitar la temptació que els transportistes tractin d’escapar buscant vies alternatives, les autoritats britàniques han advertit que s’imposaran multes de 300 lliures per a aquells que no segueixin específicament les instruccions proporcionades pels agents o intentin usar rutes alternatives als ports de sortida a través de carreteres locals. En aquest sentit, FENADISMER ha transmès la seva preocupació per aquesta reiterada i inadmissible situació al Govern britànic, instant així mateix que adopti les mesures extraordinàries que sen necessàries per a minimitzar el seu impacte en el col·lectiu dels transportistes.

Sobre el Gremi

El Gremi de Transports i Logística, integrat a la patronal Cecot, compta actualment amb més de 250 associats. Representa i defensa els interessos de les empreses de transport i ofereix diferents serveis als seus associats. Un dels principals objectius del Gremi és potenciar l’associacionisme, afavorint l’intercanvi i la comunicació entre les empreses del sector.

Actualment forma part de la Federación Nacional de Asociaciones de Transporte de España – FENADISMER, organització que defensa els interessos del sector a tot el territori nacional i que reuneix més de 32.000 empreses de transport i més de 60.000 vehicles, tots ells petites i mitjanes empreses i autònoms.