La Generalitat de Catalunya anuncia que estudia de nou prohibir la circulació de camions per l’AP-7 els caps de setmana, la qual cosa afectaria molt negativament a les exportacions espanyoles

• Després de l’aixecament dels peatges de l’AP-7 el mes passat Setembre, ha vingut culpant de l’augment de vehicles en aquesta via exclusivament als camions, malgrat que ja venien circulant obligatòriament per l’autopista des de 2018 quan se’ls va prohibir circular per les carreteres nacionals paral·leles.
• Fenadismer considera “irracional” la prohibició de circular els camions en l’AP-7 els caps de setmana, ja que afectaria molt negativament al 60% de les exportacions espanyoles per carretera que utilitzen aquesta via per a accedir als mercats europeus.

En un nou afront al sector del transport per carretera, la Portaveu de la Generalitat, Patricia Plaja, ha anunciat que el Govern de Catalunya considera la possibilitat de prohibir la circulació de camions en l’autopista AP-7 els caps de setmana, per a alleujar l’augment de trànsit ocasionat després de l’aixecament dels peatges en la citada via que va entrar en vigor el mes de setembre passat.

FENADISMER tatxa la proposta d’absolutament “irracional” i injusta, ja que precisament els camions ja venien circulant obligatòriament per la citada autopista des de 2018, quan se’ls va prohibir que circulessin per les carreteres nacionals paral·leles, suportant el cost dels peatges, per la qual cosa no és admissible que ara que és gratuïta se’ls pretengui expulsar de la via, quan no són els responsables de l’increment de trànsit que ha experimentat i tenint en compte a més el servei públic i essencial que realitzen. A més cal recordar que la mateixa autopista AP-7 a la Comunitat Valenciana també ha passat a ser lliure de pagament, sense que en aquest tram s’hagi establert en tot aquest temps cap mesura limitativa, malgrat suportar un volum similar de camions i tenir un nombre menor de carrils en bona part del trajecte.

Però és que a més FENADISMER adverteix de les conseqüències tan negatives que aquesta mesura tindria, d’aprovar-se, d’aprovar-se, per a les exportacions espanyoles, tenint en compte que per l’AP-7 circulen amb destinació a la resta d’Europa el 60% de les exportacions espanyoles, que són transportades per uns 12.000 camions espanyols diàriament, els quals veurien reduïda la seva activitat setmanal en més d’un 25%, al no tenir cap alternativa per a poder accedir a la frontera.

Sobre el Gremi

El Gremi de Transports i Logística, integrat a la patronal Cecot, compta actualment amb més de 250 associats. Representa i defensa els interessos de les empreses de transport i ofereix diferents serveis als seus associats. Un dels principals objectius del Gremi és potenciar l’associacionisme, afavorint l’intercanvi i la comunicació entre les empreses del sector.

Actualment forma part de la Federación Nacional de Asociaciones de Transporte de España – FENADISMER, organització que defensa els interessos del sector a tot el territori nacional i que reuneix més de 32.000 empreses de transport i més de 60.000 vehicles, tots ells petites i mitjanes empreses i autònoms.