Itàlia contraataca i exigeix la prova PCR als conductors que accedeixin per la frontera austríaca

Emulant a altres països europeus, Itàlia també estableix controls a les fronteres, introduint com a novetat l’exigència d’una prova PCR als conductors que travessin per la frontera austríaca.

• Fenadismer exigeix la intervenció urgent de les institucions europees per a detenir aquesta actitud proteccionista i antieuropea que estan adoptant cada vegada més països europeus i que posa en perill el proveïment de la població europea.

 

Terrassa, 16 de febrer del 2021. Amb preocupació i incredulitat FENADISMER ve assistint en les últimes setmanes a les mesures restrictives a la mobilitat que cada vegada més Estats membres estan aplicant a les seves fronteres per a contenir la pandèmia, la qual cosa està afectant negativament l’activitat que realitzen els transportistes espanyols i de la resta de la Unió Europea, als quals se’ls exigeix la realització de diferents mesures sanitàries de control.

Així, seguint la política de “tancament de fronteres” duta a terme per altres països europeus, primer Alemanya respecte de la República Txeca, i després Àustria respecte d’Itàlia , han aprovat mesures de control de les seves fronteres a tots els conductors de vehicles, inclòs els conductors professionals de transport de mercaderies, impedint l’accés si els transportistes no disposen d’una prova PCR o antigènica negativa realitzada en les 48 hores anteriors.

Davant aquesta actitud unilateral i irracional, Itàlia ha decideixo contratacar exigint una mesura equivalent a tots els conductors que procedeixin de territori austríac, exigint que acreditin una prova PCR si han estat en territori austríac almenys de 12 hores, mesura que estarà en vigor almenys fins al pròxim 5 de Març.

En tot cas, FENADISMER considera inacceptable i aberrant aquesta situació, per la qual cosa a través de la seva associació europea UETR ha instat la intervenció urgent de les institucions europees per a detenir aquesta actitud proteccionista i antieuropea que estan adoptant cada vegada més països europeus i que tan greu perjudici pot ocasionar al normal proveïment de béns i productes tant a la població en general, com a les restants activitats econòmiques.

Sobre el Gremi

El Gremi de Transports i Logística, integrat a la patronal Cecot, compta actualment amb més de 250 associats. Representa i defensa els interessos de les empreses de transport i ofereix diferents serveis als seus associats. Un dels principals objectius del Gremi és potenciar l’associacionisme, afavorint l’intercanvi i la comunicació entre les empreses del sector.

Actualment forma part de la Federación Nacional de Asociaciones de Transporte de España – FENADISMER, organització que defensa els interessos del sector a tot el territori nacional i que reuneix més de 32.000 empreses de transport i més de 60.000 vehicles, tots ells petites i mitjanes empreses i autònoms.